Verslag bijeenkomst 9 april

Verslag bijeenkomst 9 april 2018

De bijeenkomst was deze keer in China Garden te Buitenpost, waar we na de openingswoorden van voorzitter Douwe van der Schaaf eerst gebruik konden maken van een buffet.
Nadat de ongeveer 45 aanwezige leden voldoende hadden gegeten, was het woord aan Arjen Schol van Ynbusiness. Hij vertelde wat zijn ondernemersloket voor ondernemers, welke plannen hebben, kan doen.

Ynbusiness kan uw onderneming helpen bij o.a. bedrijfsvoering, financiering, innovatie, en internationaal ondernemen. De deskundigen van Ynbusiness kunnen U kosteloos adviseren hoe een en ander het best aangepakt kan worden. Ook weten zij vaak geschikte partners te vinden waarmee uw onderneming kan samenwerken. Op de website www. Ynbusiness.nl kunt U meer informatie vinden.

Als tweede spreker hadden we deze avond Gedeputeerde Sander de Rouwe, die momenteel op MKB-tour langs Friese ondernemersverenigingen gaat.

De provincie Friesland investeert in export en innovatie. Gedeputeerde Sander de Rouwe vertelde wat de provincie hierin te bieden heeft. Ondernemingen die internationaal actief zijn groeien sneller qua werkgelegenheid. Ook zijn ze innovatiever dan ondernemingen die in hun regio actief zijn. Wij zijn in Friesland vaak te bescheiden. Tevens kwamen subsidieregelingen aan de orde. Voor meer informatie kun je kijken op de website www.snn.nl/alle-subsidies/voucherregeling-mkb-fryslan-2018.
Na de inleidingen was er nog gelegenheid, onder het genot van een borrel, om met de inleiders en de mensen van Ynbusiness en de Provincie na te praten.

De Ondernemers Sociëteit Kollumerland is een vereniging met leden die het belangrijk vinden om als ondernemer contacten te onderhouden met andere ondernemers in de regio.

OSK Kollumerland

Postbus 80 9290 AB KOLLUM info@osk-kollumerland.nl