Nieuws

Verslag bijeenkomst OSK.

 

Op maandag 8 april heeft het OSK een bedrijfsbezoek gebracht aan het NEF locatie Kollum.
Na ontvangst met koffie opende onze voorzitter Henk Schievink de bijeenkomst. Vervolgens gaf dhr. Knol, directeur van NEF, ons een uitleg over het programma voor deze avond. Omdat op diverse afdelingen mensen waren blijven werken om ons een en ander te laten zien, volgde nu eerst een rondleiding. In twee groepen werden we door het bedrijf geleid en konden we o.a.de werknemers druk bezig zien met het verpakken van non-food producten. Veel van deze producten worden geëxporteerd naar Engeland. Het was indrukwekkend om te zien hoe hygiënisch en zorgvuldig er gewerkt wordt. Na de rondleiding stond er een koud en warm buffet voor ons klaar. Dit was prima verzorgd door restaurant Lauwersland. Vervolgens heeft dhr Knol ons uitleg gegeven over de activiteiten van NEF. Voor de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadeel voert NEF o.a. de participatiewet uit. Ze begeleiden mensen met een wsw indicatie en mensen die een bijstandsuitkering ontvangen naar werk. Accountmanager Hester Meijer legde ons vervolgens uit hoe een en ander werkt en wat zij voor de mensen én ondernemers kan betekenen.
Na de afsluiting door de voorzitter was er onder het genot van een hapje en een drankje nog volop gelegenheid om o.a. de onderlinge contacten te verstevigen.


De Ondernemers Sociëteit Kollumerland is een vereniging met leden die het belangrijk vinden om als ondernemer contacten te onderhouden met andere ondernemers in de regio.

OSK Kollumerland

Postbus 80 9290 AB KOLLUM info@osk-kollumerland.nl